Дві роботи нашого сайту потрапили у фінал конкурсу «Честь Професії — 2024»

Дві роботи нашого сайту потрапили у фінал конкурсу «Честь Професії — 2024»

7 травня 2024 року журі конкурсу «Честь Професії — 2024» оголосили короткі списки фіналістів конкурсу. Роботи журналістів проєкту наше видання стали фіналістами одразу двох номінацій конкурсу.

До п’яти кращих матеріалів у номінації «Найкращий репортаж» увійшов репортаж журналістки агенції Насті Горпінченко і режисера, який нині служить у лавах ЗСУ, Коляна Пастика «Зліва від посадки танчик заїжджає»: росіяни в тумані штурмують позиції ЗСУ».

Журналісти нашого сайту на світанку приїхали на позицію до розрахунку ПТРК «Стугна», 58-ї окремої мотопіхотної бригади на Вугледарському напрямку. Ще на підході до позицій розрахунок почав прислухатися. Було чути, як зовсім поруч пересувається гусенична техніка. Хлопці тільки встигли розкласти «Стугну», як отримали ціль. За кілька кілометрів танк працює просто позиції їхніх побратимів. Бійці намагаються поцілити у ворожу техніку, аби прикрити хлопців на позиції, яку штурмують росіяни.

До номінації «Найкраще розслідування» потрапив матеріал журналістки нашого сайту Яни Корнійчук «Мільйон не для вас: Кому насправді дісталися гроші від Мінсоцполітики».

У розслідуванні журналістка проаналізувала п’ять організацій, які отримали майже 164 мільйони гривень від Міністерства соціальної політики. Під час розслідування Яна Корнійчук помітила, що не пов’язані між собою спілки та фонди переказували гроші одним і тим же компаніям, серед яких — жодного відомого підприємця, що міг би постачати продукцію у великих об’ємах. До того ж гуманітарну допомогу вдалося отримати не всім адресатам. наше видання встановило, що керівниками двох організацій, що сумарно отримали від Мінсоцполітики майже 86,5 мільйонів гривень, є чоловік та дружина.

Читайте на тему: Мільйони не для вас: як Мінсоцполітики розподілило гуманітарні кошти між сумнівними організаціями

У 2024 році журі конкурсу отримали рекордну кількість матеріалів — 1240, з яких 990 матеріалів у основних та 250 — у спеціальних номінаціях. Церемонія нагородження 15-го конкурсу «Честь професії» відбудеться 30 травня.