Агенти ФСБ готували замах на Зеленського, Буданова та Малюка

Агенти ФСБ готували замах на Зеленського, Буданова та Малюка

Служба безпеки України успішно знешкодила мережу агентів фсб, що мала на меті усунути з посад Президента України і ключових представників військової влади. Двох полковників УДО (Управління дрежавної охорони України) було затримано за звинуваченням у передачі секретної інформації фсб з метою ліквідації президента Зеленського, очільника ГУР Буданова та голови СБУ Малюка.

Про це 7 травня повідомили у пресслужбі СБУ в Telegram.

Контррозвідувальні підрозділи та співробітники Служби безпеки України успішно перешкодили здійсненню підступних планів фсб, спрямованих на ліквідацію Президента України та інших важливих членів державного управління.

Операція з викриття ворожої мережі була проведена за активної участі керівництва Управління державної охорони. У складі злочинної мережі фсб виявились два полковника УДО, які надавали рф секретні дані.

У Службі безпеки повідомили, що складні маневри агентури фсб передбачали ретельний пошук виконавців для захоплення Президента Володимира Зеленського, що мало завершитися його вбивством. Плани були спрямовані не лише проти нього, а й проти Василя Малюка, голови СБУ, та Кирила Буданова, керівника ГУР, а також інших значущих посадовців.

Замах на Кирила Буданова, планований на період перед Великоднем, повинен був включати ряд етапів, від спостереження за його переміщенням до використання дронів та ракетних ударів для максимального знищення усіх доказів.

Як згодом повідомив Ігор Лачен, озброєння для агента забезпечив полковник УДО, який особисто привіз до Києва FPV-дрони, заряди до РПГ-7, а також протипіхотні міни МОН-90. СБУ зафіксувала як поїздки полковника УДО за дронами та вибухівкою до іншого регіону України, так і розмови потенційного виконавця теракту із "куратором" з фсб.

Нагадаймо, раніше ми повідомляли про те, що згідно з російськими ЗМІ, Міністерство внутрішніх справ росії оголосило у розшук президента України Володимира Зеленського та екпрезидента Петра Порошенка. На основі чого їх було оголошено у розшук не повідомляють.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!