Шмигаль відреагував на заяви Макрона щодо введення західних військ в Україну

Шмигаль заявив, що Україна буде вдячна за введення іноземних військ, проте наразі потребує від союзників зброї.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував заяви президента Франції Еммануеля Макрона, який вказує на можливість відправити західні війська в Україну. За словами Шмигаля, Україна буде вдячна за такі дії союзників.

Шмигаль відреагував на заяви Макрона щодо введення західних військ в Україну

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю CBC Денис Шмигаль відповів на питання щодо західних військ, які могли б потрапити в Україну.

"Якщо прийде час, ми будемо безмежно вдячні і будемо раді", — коротко відповів Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що іноземне підкріплення допоможе відкинути російських окупантів, проте, сьогодні Україна сподівається отримати від союзників та партнерів військову техніку та інші засоби для ведення війни.

Також Шмигаля в інтерв’ю запитали щодо членства України в НАТО. За словами прем’єр-міністра, Україна офіційно подала заявку на членство в НАТО у вересні 2022 року та очікує від альянсу ухвалення рішення на наступному саміті НАТО у липні.

"Наша армія працює за стандартами НАТО. Ми провели всі необхідні реформи, і тепер ми за крок до запрошення", — сказав Шмигаль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон назвав дві основні умови за якими західні війська можливо будуть відправленні в Україну. За його словами, Франція може ввести свої війська у випадку прориву українського фронту та після прохання про допомогу від української влади.

Також "Коментарі" писали про те, що Макрон зрадів реакції Кремля на заяви щодо можливості введення іноземних військ в Україну. Як пояснив президент Франції, бурхливі коментарі з РФ свідчать про правильну стратегію.